Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su pesto padažu
Bagetė su pesto padažu - tai prancūziškas kepinys su itališku akcentu. Tai bagetės formos kruasanas su pikantišku įdaru viduje. Kad būtų patogiau, geriau pirkti paruoštą sluoksniuotą tešlą. Privalomas pesto komponentas yra kedro riešutai. Jei galima rinktis tarp nuluptų kedro riešutų ir neluptų branduolių, pirmenybę teikite antrajam variantui. Nelukštenti riešutai mažiau išsilaiko ir yra jautresni aplinkos veiksniams.
Žingsnis 1
Paruoškite pesto. Į blenderio indą sudėkite česnako skilteles, baziliko lapelius, kedro riešutų branduolius, supilkite pusę aliejaus ir gerai išmaišykite. Sudėkite tarkuotą sūrį ir likusį aliejų, sumaišykite produktus, pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Suformuokite bagetę. Pabarstykite darbinį paviršių miltais ir iškočiokite sluoksniuotą tešlą. Tris kraštus 3-4 cm nuo krašto patepkite kiaušinio trynio ir pieno mišiniu. Vieną ilgąją pusę palikite nepaliestą. Įdarą paskirstykite ant tešlos, pradėdami nuo nepatepto krašto. Suvyniokite, užspauskite kraštus ir užlenkite. Palikite tešlą 40-50 min. pastovėti.
Žingsnis 3
Iškepkite bagetę. Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Dėkite bagetę ant kepimo skardos, patepkite kiaušinio ir pieno mišiniu ir įstrižu kampu padarykite negilius įpjovimus. Dėkite į orkaitę 30-35 minutėms.
Kategorijos