Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su petražolėmis
Prancūziška bagetė - visame pasaulyje žinomas kepinys. Pagal klasikinį receptą naudojami minimalūs produktai: vanduo, miltai, mielės, druska, cukrus ir aliejus. Tačiau jei norite įvairovės, duoną galite papildyti papildomais komponentais. Bagetė su petražolėmis yra labai kvapni. Žolelės kepiniams suteikia saldžiai aštraus skonio. Jei nėra šviežių petražolių, jas galima pakeisti džiovintomis petražolėmis. Tešlą galima gaminti su pienu arba vandeniu.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į šiltą pieną supilkite augalinį aliejų, suberkite cukrų ir druską. Supilkite persijotus miltus ir sausas mieles. Užminkykite minkštą tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 40-50 minučių.
Žingsnis 2
Suformuokite petražolių bagetes. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus. Suformuokite keturis vienodus rutuliukus. Juos uždenkite drėgnu rankšluosčiu. Kiekvieną rutuliuką pirštais išminkykite į plokščią duonelę ir aptepkite petražolėmis bei sviestu. Tešlą iškočiokite į bagetės formą. Užriškite kraštus, kad kepant įdaras neišbėgtų. Padarykite vertikalius pjūvius išilgai kiekvieno gabalėlio. Bagetes aptepkite vandeniu.
Žingsnis 3
Iškepkite bagetes su petražolėmis. Atsargiai sudėkite bagetes ant kepimo skardos ir leiskite joms pastovėti dar 10-15 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, įdėkite į ją skardą su bagetėmis, ant dugno pastatykite karščiui atsparų indą su vandeniu. Kepkite apie 10-15 minučių. Išimkite bagetes ir leiskite joms atvėsti.
Kategorijos