Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su "Philadelphia" sūriu
Filadelfijos sūris buvo išrastas atsitiktinai, kai amerikietis Williamas Lawrence'as nusprendė atkurti prancūzišką "néchatel" sūrį. Tačiau rezultatas pranoko visus lūkesčius, Lawrence'as patobulino receptą ir sukūrė naują sūrio rūšį, vėliau pavadintą seniausio JAV miesto vardu. Bagetė su Filadelfijos sūriu - tai neįprastos skoninės sudėties subtilus kepinys, kurį sudaro prancūziška duona ir minkštas sūris, pagamintas iš aukštos kokybės pieno ir grietinėlės.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Miltus, mieles, druską ir cukrų sudėkite į dubenį ir gerai išmaišykite. Į mišinį supilkite šiltą vandenį ir saulėgrąžų aliejų ir sudėkite kreminį sūrį. Užminkykite minkštą tešlą, perkelkite ją į dubenį ir uždenkite rankšluosčiu. Palikite pastovėti 40 minučių.
Žingsnis 2
Suformuokite bagetes. Tešlą ant darbinio paviršiaus iškočiokite į nedidelį maždaug 20 cm skersmens apskritimą. Peiliu supjaustykite jį į keturias lygias dalis. Kiekvieną tešlos gabalėlį suimkite už galų ir susukite, kad gautųsi mini bagetė.
Žingsnis 3
Duoną sudėkite į kepimo formą. Padėkite bagetes ant kepimo skardos. Dėkite jas į įkaitintą orkaitę 10 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir palikite dar 25 minutėms.
Kategorijos