Bagetė su pieno milteliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su pieno milteliais

Prancūziška bagetė garsėja ne tik savo skoniu, bet ir tuo, kad ji gana greitai iškepa, nors prieš kepant reikia leisti mielinei tešlai pakilti. Bagetė kepama orkaitėje kelias minutes, o minkštas bandelės vidus iš išorės suformuoja rudą plutelę, kuri burnoje apetitiškai traška. Ypatingą kreminį ir pienišką skonį prancūziškai bandelei suteikia pieno milteliai, o bagetę dar galima papuošti sezamo sėklomis.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
312 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
39 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.11/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su pieno milteliais Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Pašildykite vandenį oparai iki ne aukštesnės kaip 40 laipsnių Celsijaus temperatūros. Į šiltą vandenį supilkite mieles, suberkite cukrų ir 2 valgomuosius šaukštus miltų. Išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių, uždengę dangčiu arba rankšluosčiu.

Žingsnis 2

Bagetė su pieno milteliais Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Sviestą sumaišykite su pieno milteliais. Giliame dubenyje sumaišykite oparą, augalinį aliejų, persijotus miltus, druską ir sviesto bei pieno miltelių mišinį. Iškočiokite tešlą ir uždengę švariu rankšluosčiu palaikykite 30 minučių.

Žingsnis 3

Bagetė su pieno milteliais Žingsnis 3
Iškepkite bagetę. Išimkite tešlą iš dubens, padėkite ant miltais pabarstyto stalo ir suformuokite pailgą kepalą. Uždenkite bagetę drėgnu rankšluosčiu ir palikite 1 valandą, kad pakiltų. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių ir į orkaitės dugną įpilkite dubenį su vandeniu. Perkelkite bagetę į kepimo skardą, peiliu padarykite kelis įstrižus įpjovimus, pabarstykite sezamo sėklomis ir kepkite 10-12 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos