Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su pieno milteliais
Prancūziška bagetė garsėja ne tik savo skoniu, bet ir tuo, kad ji gana greitai iškepa, nors prieš kepant reikia leisti mielinei tešlai pakilti. Bagetė kepama orkaitėje kelias minutes, o minkštas bandelės vidus iš išorės suformuoja rudą plutelę, kuri burnoje apetitiškai traška. Ypatingą kreminį ir pienišką skonį prancūziškai bandelei suteikia pieno milteliai, o bagetę dar galima papuošti sezamo sėklomis.
Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Pašildykite vandenį oparai iki ne aukštesnės kaip 40 laipsnių Celsijaus temperatūros. Į šiltą vandenį supilkite mieles, suberkite cukrų ir 2 valgomuosius šaukštus miltų. Išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių, uždengę dangčiu arba rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Sviestą sumaišykite su pieno milteliais. Giliame dubenyje sumaišykite oparą, augalinį aliejų, persijotus miltus, druską ir sviesto bei pieno miltelių mišinį. Iškočiokite tešlą ir uždengę švariu rankšluosčiu palaikykite 30 minučių.
Žingsnis 3
Iškepkite bagetę. Išimkite tešlą iš dubens, padėkite ant miltais pabarstyto stalo ir suformuokite pailgą kepalą. Uždenkite bagetę drėgnu rankšluosčiu ir palikite 1 valandą, kad pakiltų. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių ir į orkaitės dugną įpilkite dubenį su vandeniu. Perkelkite bagetę į kepimo skardą, peiliu padarykite kelis įstrižus įpjovimus, pabarstykite sezamo sėklomis ir kepkite 10-12 minučių.
Kategorijos