Bagetė su pienu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su pienu

1919 m. Prancūzijoje išpopuliarėjus bagetei, šalies valdžia išleido "dekretą dėl duonos", kuriame teigiama, kad tikra bagetė yra ta duona, kuri gaminama iš 5 ingredientų: vandens, miltų, mielių, raugo ir druskos. Ji turėtų būti maždaug 5-6 cm pločio ir ne ilgesnė kaip 85 cm ilgio. Šiuolaikiniuose receptuose vanduo dažnai keičiamas pienu. Dėl to duona tampa minkštesnė ir švelnesnė, o jos skonis - malonus pieno skonis.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
225 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
39 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.18/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Bagetė su pienu Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Miltus, mieles, cukrų ir druską sudėkite į dubenį ir sumaišykite. Į dubenį supilkite šiltą pieną ir sviestą. Mišinį maišykite apie 10 minučių, kol gausite vientisą tešlą. Tada uždenkite ją maistine plėvele arba rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 2-3 valandoms.

Žingsnis 2

Bagetė su pienu Žingsnis 2
Suformuokite bagetę. Dar kartą išminkykite tešlą rankomis ir padalykite ją į dvi lygias dalis. Kiekvieną tešlos gabalą iškočiokite ne storesniu nei 1 cm sluoksniu. Tada susukite jį į vamzdelį ir padėkite siūle žemyn ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Tešlos paviršiuje padarykite nedidelius įpjovimus ir palikite 30 minučių pakilti šiltoje vietoje.

Žingsnis 3

Bagetė su pienu Žingsnis 3
Palikite bagetę iškepti. Įmuškite kiaušinį ir aptepkite visą bagetės paviršių, kad ji įgautų rudą plutelę. Dėkite skardą į orkaitę 20-25 min. 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kiaulienos patiekalai, užkandžiai, užkandžiai su duona arba pita duona., konditerijos gaminiai, mielinė tešla, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., per 30 minučių, pietūs, vakarienė, užkandis, žaliasis sezonas, pomidorų sezonas, bagetė, Naujųjų metų išvakarių šventė, receptų knyga, sūrio pyragas, pomidorų užkandžiai, kiaulienos vakarienė, sūrio bagetė, kiaušinių tešla

Kategorijos