Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su pienu
1919 m. Prancūzijoje išpopuliarėjus bagetei, šalies valdžia išleido "dekretą dėl duonos", kuriame teigiama, kad tikra bagetė yra ta duona, kuri gaminama iš 5 ingredientų: vandens, miltų, mielių, raugo ir druskos. Ji turėtų būti maždaug 5-6 cm pločio ir ne ilgesnė kaip 85 cm ilgio. Šiuolaikiniuose receptuose vanduo dažnai keičiamas pienu. Dėl to duona tampa minkštesnė ir švelnesnė, o jos skonis - malonus pieno skonis.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Miltus, mieles, cukrų ir druską sudėkite į dubenį ir sumaišykite. Į dubenį supilkite šiltą pieną ir sviestą. Mišinį maišykite apie 10 minučių, kol gausite vientisą tešlą. Tada uždenkite ją maistine plėvele arba rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 2-3 valandoms.
Žingsnis 2
Suformuokite bagetę. Dar kartą išminkykite tešlą rankomis ir padalykite ją į dvi lygias dalis. Kiekvieną tešlos gabalą iškočiokite ne storesniu nei 1 cm sluoksniu. Tada susukite jį į vamzdelį ir padėkite siūle žemyn ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Tešlos paviršiuje padarykite nedidelius įpjovimus ir palikite 30 minučių pakilti šiltoje vietoje.
Žingsnis 3
Palikite bagetę iškepti. Įmuškite kiaušinį ir aptepkite visą bagetės paviršių, kad ji įgautų rudą plutelę. Dėkite skardą į orkaitę 20-25 min. 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos