Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su plakta grietinėle
Iš traškios prancūziškos bagetės galima gaminti ne tik skanius ir įvairius sumuštinius, bet ir desertus. Pavyzdžiui, bagetę su plakta grietinėle. Minkštos duonos riekelės pirmiausia apkepamos kiaušinio ir grietinėlės mišinyje, tada padengiamos plakta grietinėle, papuošiamos bananais, šokolado ir karamelės užpilu. Paprasta, skanu, gražu ir nebrangu.
Žingsnis 1
Paruoškite plaktą grietinėlę. Grietinėlę, cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą sudėkite į šaltą dubenį. Plakite maišytuvu vidutinio stiprumo greičiu, kol kremas taps tirštas. Plaktą grietinėlę uždenkite dangteliu ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite bagetę su plakta grietinėle. Išplakite kiaušinius, grietinėlę, cukrų ir vanilės ekstraktą. Tuo tarpu įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ant vidutinės ugnies. Bagetės griežinėlius iš abiejų pusių pamerkite į kiaušinių ir grietinėlės mišinį. Kepkite po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. Šiek tiek atvėsinkite skrebučius. Ant viršaus užtepkite plaktos grietinėlės, tada bananų, šokolado pabarstukų.
Kategorijos