Bagetė su prieskoniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su prieskoniais

Jei norite itališko stiliaus vakarienės, įdėdami mažiausiai pastangų, paruoškite bagetę su prieskoniais. Žolelių ir prieskonių skonio ir aromato prisotintos plonos traškios duonos riekelės puikiai tiks prie lengvo vyno taurės. Žinoma, itališko. Žolelių ir prieskoninių žolelių galima vartoti ir šviežių, ir džiovintų. Kad duona būtų traški, ji patepama sviestu ir lengvai iškepama orkaitėje. Kreminių atspalvių galima suteikti sūriu.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
430 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
32 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su prieskoniais Žingsnis 1
Paruoškite duoną. Bagetę supjaustykite maždaug 2 cm storio riekelėmis. Dėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos. Ant kiekvienos riekelės užpilkite apie 1/2 šaukštelio alyvuogių aliejaus ir paskirstykite jį po visą paviršių. Palikite šiek tiek pailsėti.

Žingsnis 2

Bagetė su prieskoniais Žingsnis 2
Kol bagetės riekelės mirks, paruoškite įdarą. Česnaką ir sūrį susmulkinkite smulkia trintuve, supilkite majonezą ir išmaišykite. Susmulkinkite petražoles ir supilkite jas į majonezo mišinį. Sudėkite Provanso žoleles ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Bagetė su prieskoniais Žingsnis 3
Iškepkite bagetę su prieskoniais. Užtepkite mišinio ant duonos riekelių ir 4-5 min. pašaukite jas į orkaitę. Praėjus šiam laikui, perjunkite orkaitę į viršutinį grilio režimą ir kepkite dar 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos