Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su prieskoniais
Jei norite itališko stiliaus vakarienės, įdėdami mažiausiai pastangų, paruoškite bagetę su prieskoniais. Žolelių ir prieskonių skonio ir aromato prisotintos plonos traškios duonos riekelės puikiai tiks prie lengvo vyno taurės. Žinoma, itališko. Žolelių ir prieskoninių žolelių galima vartoti ir šviežių, ir džiovintų. Kad duona būtų traški, ji patepama sviestu ir lengvai iškepama orkaitėje. Kreminių atspalvių galima suteikti sūriu.
Žingsnis 1
Paruoškite duoną. Bagetę supjaustykite maždaug 2 cm storio riekelėmis. Dėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos. Ant kiekvienos riekelės užpilkite apie 1/2 šaukštelio alyvuogių aliejaus ir paskirstykite jį po visą paviršių. Palikite šiek tiek pailsėti.
Žingsnis 2
Kol bagetės riekelės mirks, paruoškite įdarą. Česnaką ir sūrį susmulkinkite smulkia trintuve, supilkite majonezą ir išmaišykite. Susmulkinkite petražoles ir supilkite jas į majonezo mišinį. Sudėkite Provanso žoleles ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškepkite bagetę su prieskoniais. Užtepkite mišinio ant duonos riekelių ir 4-5 min. pašaukite jas į orkaitę. Praėjus šiam laikui, perjunkite orkaitę į viršutinį grilio režimą ir kepkite dar 5 minutes.
Kategorijos