Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su prosciutto kumpiu
Bagetė su prosciutto kumpiu - tai ne tik sumuštinis, bet ir tikras meno kūrinys. Sotus itališko stiliaus užkandis džiugins ne tik savo skoniu, bet ir išvaizda, spalvų ir aromatų įvairove. Bagetę reikia paskrudinti, kad jos išorė paruduotų, o vidus išliktų minkštas. Aštraus pomidorų padažo ir gaivaus petražolių pesto derinys maloniai nustebins net išrankiausius gurmanus. Plonais griežinėliais supjaustytas "Prosciutto" kumpis suteiks patiekalui tvirtą tekstūrą.
Žingsnis 1
Paruoškite pomidorų padažą. 1 minutę pakepinkite česnaką 1 valgomajame šaukšte augalinio aliejaus ant vidutinės ugnies. Sumaišykite kepintą česnaką, pomidorus, druską, balzaminį actą ir pipirus. Padažą 1 minutę maišykite blenderiu.
Žingsnis 2
Paruoškite žaliąjį padažą. Išspauskite citrinos sultis. Petražoles smulkiai supjaustykite, sumaišykite su 2 valgomaisiais šaukštais augalinio aliejaus ir citrinos sultimis. Viską kruopščiai smulkinkite mikseriu 1 minutę.
Žingsnis 3
Paruoškite kumpį ir bagetę. Supjaustykite prosciutto kumpį plonais griežinėliais ir 5 minutes marinuokite juos žaliajame padaže. Bagetę supjaustykite skersai 2 cm storio riekelėmis ir kepkite ant vidutinės ugnies augaliniame aliejuje po 2 min. iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Sudėkite sumuštinį. Kiekvieną bagetės riekelę aptepkite pomidorų padažu. Ant viršaus uždėkite kelias riekes prosciutto kumpio.
Kategorijos