Bagetė su quinoa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su quinoa

Žmonėms, besilaikantiems sveikos mitybos, kvinojos bagetė greitai pakeis kasdienę duoną. Kvinoja turi daug daugiau baltymų nei ryžiai, avižos, rugiai ar miežiai. Kvinoja taip pat neturi glitimo, todėl ją gali valgyti žmonės, netoleruojantys grūdų baltymų. Bagetė su kvinojais yra sotesnė ir įgauna lengvą riešutų skonį. Kvinojos grūdai yra padengti karčiu apvalkalu - norint jo atsikratyti, kruopas prieš gaminant reikia pamirkyti ir nuplauti.
Gaminimo laikas
245 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
230 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.89/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su quinoa Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Ištirpinkite druską šiltame vandenyje, supilkite saulėgrąžų aliejų, kvietinius miltus, kvinoją ir mieles. Viską išmaišykite ir palaipsniui suberkite viso grūdo miltus. Užminkykite tešlą, uždenkite ją rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų 60 minučių. Tada išminkykite tešlą ir padalykite ją į dvi dalis.

Žingsnis 2

Bagetė su quinoa Žingsnis 2
Iškepkite bagetę. Iš tešlos suformuokite dvi bagetes ir rankomis ištempkite jas iki norimo ilgio. Dėkite bagetes ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 40 minučių. Tada bagetes kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite 40 minučių. Prieš patiekdami bagetes atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos