Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su quinoa
Žmonėms, besilaikantiems sveikos mitybos, kvinojos bagetė greitai pakeis kasdienę duoną. Kvinoja turi daug daugiau baltymų nei ryžiai, avižos, rugiai ar miežiai. Kvinoja taip pat neturi glitimo, todėl ją gali valgyti žmonės, netoleruojantys grūdų baltymų. Bagetė su kvinojais yra sotesnė ir įgauna lengvą riešutų skonį. Kvinojos grūdai yra padengti karčiu apvalkalu - norint jo atsikratyti, kruopas prieš gaminant reikia pamirkyti ir nuplauti.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Ištirpinkite druską šiltame vandenyje, supilkite saulėgrąžų aliejų, kvietinius miltus, kvinoją ir mieles. Viską išmaišykite ir palaipsniui suberkite viso grūdo miltus. Užminkykite tešlą, uždenkite ją rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų 60 minučių. Tada išminkykite tešlą ir padalykite ją į dvi dalis.
Žingsnis 2
Iškepkite bagetę. Iš tešlos suformuokite dvi bagetes ir rankomis ištempkite jas iki norimo ilgio. Dėkite bagetes ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 40 minučių. Tada bagetes kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite 40 minučių. Prieš patiekdami bagetes atvėsinkite.
Kategorijos