Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su raudonosiomis pupelėmis
Yra kelių rūšių pupelės, pavyzdžiui, raudonos, baltos, žalios ir kitos. Raudonosiose pupelėse yra daug skaidulų, baltosios pupelės turi daug kalcio ir magnio, o žalias pupeles galima valgyti žalias. Manoma, kad kuo tamsesnė spalva, tuo kietesnės konsistencijos pupelės. Kuo šviesesnė spalva, tuo pupelės minkštesnės. Rinkdamiesi pupeles bagetei su įdaru gaminti, apžiūrėkite pupeles. Jos turi būti be žvynelių, paviršius turi būti lygus, o pupelės - vienodo dydžio.
Žingsnis 1
Išvirkite pupeles. Ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu, pasūdykite ir užvirinkite vandenį. Išmirkytas pupeles supilkite į verdantį vandenį ir virkite 90-120 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite pupeles ir daržoves. Į keptuvę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus ir įkaitinkite. Sudėkite smulkintus svogūnus ir morkas. Kepkite maždaug 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Tada į keptuvę suberkite virtas pupeles.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į dubenį supilkite karštą vandenį, sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Supilkite smulkintas petražoles, pipirus, druską ir išmaišykite. Padažą supilkite ant keptuvėje esančių ingredientų, uždenkite ir troškinkite 7-10 minučių. Po 2-3 minučių sudėkite 5 skilteles smulkinto česnako, išmaišykite ir toliau troškinkite pupeles, kol suminkštės.
Žingsnis 4
Paruoškite bagetę. Bagetės griežinėlius iš abiejų pusių pamirkykite alyvuogių aliejuje. Pagardinkite druska ir pipirais. Dėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę, kad apdžiūtų ir taptų auksinės spalvos. Tada išimkite bagetę ir skrebučius patepkite česnako skiltele. Atvėsinkite ant grotelių.
Žingsnis 5
Į duoną sudėkite įdarą. Keptas daržoves, krapus ir smulkiai supjaustytas aitriąsias paprikas sumaišykite blenderiu iki vientisos masės. Pagardinkite druska ir pipirais. Masę užtepkite ant paskrudintų duonos riekelių ir apibarstykite kapotomis alyvuogėmis.
Kategorijos