Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su rausvąja lašiša
Bagetės kelias istorijoje buvo gana sudėtingas. Profesinės sąjungos turėjo ginti Prancūzijos kepėjų teises, kad gyventojai galėtų gauti greitai paruošiamos mielinės duonos. Beje, kepyklose tekdavo lankytis kelis kartus per dieną, nes bagetė šviežia išsilaikydavo tik kelias valandas. Bagetė su rausvąja lašiša patiks lengvų ir šviežių žuvies užkandžių mėgėjams. Patiekalą lengva paruošti, o galiausiai jis tampa labai skanus, malonaus citrusinių vaisių ir sūrio skonio bei kreminio poskonio.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Žuvies filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, pagal skonį įberkite laimo žievelės, druskos ir pipirų. Perpjaukite bagetę išilgai į dvi dalis, tada dar kartą perpjaukite skersai, kad susidarytų keturios "valtys". Kiekvieną gabalėlį panardinkite į šiltą grietinėlę.
Žingsnis 2
Sudėkite bagetę su rausvąja lašiša. Bagetės riekelėse padarykite nedideles ertmes. Gautus "laivelius" pripildykite rausvosios lašišos įdaru. Apšlakstykite laimo sultimis ir pabarstykite tarkuota mocarela. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir ant jo dėkite bagetę su įdaru. Bagetę su rausvąja lašiša kepkite 25-30 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos