Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su ruginiais miltais
Ruginiai miltai pagrįstai laikomi vienais naudingiausių organizmui. Jo sudėtyje esančios medžiagos padeda šalinti toksinus, toksinus ir metalų druskas, taip gerindamos žmogaus būklę. Be to, rugiai, iš kurių gaminami miltai, padeda kovoti su daugeliu ligų, įskaitant anemiją. Bagetė su ruginiais miltais yra puikus priedas prie pagrindinio patiekalo arba lengvas pusryčių variantas, kuris sotins kelias valandas.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite ruginius ir kvietinius miltus, mieles, druską ir pipirus. Į sausą mišinį supilkite šiltą vandenį ir dar kartą gerai išmaišykite. Įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir sėklų. Užminkykite tešlą, tada atidėkite ją 1,5 valandos šiltoje vietoje. Kai tešla padidės, išminkykite ją ir palikite dar 1 valandai.
Žingsnis 2
Suformuokite bagetes. Pabarstykite darbo paviršių miltais. Paruoštą tešlą sudėkite ant paviršiaus ir padalykite į 4 lygias dalis. Kiekvieną dalį išminkykite ir suformuokite bagetę, šiek tiek ištempdami per šonus.
Žingsnis 3
Į kepimo formą sudėkite bagetes. Bagetės gabalėlius sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Tešloje peiliu padarykite įstrižų pjūvių, tada uždenkite rankšluosčiu ir palikite 40 minučių pailsėti. Praėjus šiam laikui, kepimo skardą pašaukite į įkaitintą orkaitę. Ant dugno pastatykite dubenį su karštu vandeniu. Kepkite bagetes 35-40 minučių. Paruoštą duoną uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių atvėsti.
Kategorijos