Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su rusišku sūriu
Yra keturios prancūziškos duonos kilmės teorijos, tačiau nė viena iš jų iki šiol nėra oficialiai patvirtinta. Pagal vieną teoriją bagetė buvo išrasta 1920 m. Tuo metu buvo draudžiama atidaryti kepyklas iki 4 val. ryto. Todėl kepėjai išrado duoną, kurios paruošimas neužėmė daug laiko. Bagetė su sūriu yra apetitą keliantis ir labai skanus patiekalas, kuris, be kita ko, dėl vitaminų ir mineralų - cinko, fosforo ir niacino - padės pagerinti sveikatą ir sustiprinti imunitetą.
Žingsnis 1
Sumaišykite miltus su mielėmis. Šiltame piene ištirpinkite sviestą. Įmaišykite lengvai išplaktus trynius, druską ir cukrų. Gerai išmaišykite ir suberkite miltus bei mieles. Užminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Į tešlą sudėkite įdarą. Padalykite tešlą į 4 lygias dalis. Kiekvieną gabalėlį suformuokite į plokščią duoną ir susukite, pridėkite sūrio ir apvyniokite tešlą. Suformuokite iš tešlos bagetę ir peiliu padarykite tešloje nedidelius įpjovimus.
Žingsnis 3
Palikite bagetes kepti. Sūrio bagetes dėkite ant miltais pabarstytos kepimo skardos. Į orkaitės dugną įpilkite dubenį su vandeniu ir į jį įdėkite skardą su tešla. Kepkite bagetes 10 minučių, tada išimkite dubenėlį su vandeniu, sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir palikite duoną orkaitėje dar 20 minučių.
Kategorijos