Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su šafranu
Bagetė su šafranu tampa gražios oranžinės spalvos. Šis augalas dažnai naudojamas kaip natūralus maisto dažiklis. Kulinarijoje jį reikėtų naudoti labai atsargiai. Šafranas pasižymi stipriu specifiniu aromatu ir karčiu aštriu skoniu. Jei prieskonių bus per daug, patiekalas bus sugadintas. Kitais atvejais šafrano bagetės sudėtis ir kepimo procesas yra identiškas tradicinės prancūziškos duonos kepimui.
Žingsnis 1
Paruoškite šafrano tešlą. Supilkite šafraną į pašildytą vandenį, išmaišykite ir palikite pastovėti apie 5 minutes. Tada atskieskite mieles pasūdytame vandenyje, suberkite druską, cukrų ir sviestą. Porcijomis suberkite miltus, užminkykite tešlą, palikite valandą pastovėti šiltoje vietoje.
Žingsnis 2
Tęskite lipdymą. Padalykite tešlą į dvi lygias dalis ir kiekvieną iš jų susukite į ritinėlį. Dėkite gabalėlius ant kepimo skardos, pabarstykite miltais ir palikite 15-20 minučių pastovėti. Kol tešla stingsta, įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Ant apatinės orkaitės lentynos pastatykite indą su vandeniu. Pasiųskite bagetes kepti 20-25 min. Tada leiskite gaminiams atvėsti ant grotelių.
Kategorijos