Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su saulėje džiovintais pomidorais
Prancūziška bagetė su itališku pesto gali būti patiekiama kaip užkandis prie švediško stalo arba pusryčiams. Saulėje džiovinti pomidorai parduodami aliejuje, mažuose indeliuose, kartais su prieskoniais ir žolelėmis. Prieš ruošiant džiovintus pomidorus rekomenduojama juos 10 minučių pamirkyti karštame vandenyje. Šis procesas padės atsikratyti druskos pertekliaus ir daržovės taps minkštesnės.
Žingsnis 1
Išdžiovinkite bagetę orkaitėje. Vieną bagetės riekelės pusę patepkite alyvuogių aliejumi, tada apverskite ir patepkite kitą pusę. Sudėkite riekeles ant kepimo skardos ir dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 15 minučių. Išimkite bagetę, kai ant riekelių atsiras auksinė plutelė. Atvėsinkite bagetės griežinėlius.
Žingsnis 2
Užtepkite įdarą ant bagetės. Ant atvėsusių bagetės riekelių užtepkite 1 šaukštelį pesto padažo ir ant viršaus uždėkite apie 1 šaukštelį saulėje džiovintų pomidorų.
Kategorijos