Bagetė su sausomis mielėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su sausomis mielėmis

Ilga duona su ypatinga auksine pluta, minkšta ir aromatinga viduje - tai, žinoma, prancūziška bagetė, tapusi vienu iš Prancūzijos simbolių. Jos gaminimo receptas iš minimalaus kiekio paprastų ir prieinamų ingredientų yra nesudėtingas, tačiau norint, kad bagetė pavyktų, būtina atsižvelgti į kai kuriuos niuansus. Pavyzdžiui, būtina tinkamai išminkyti tešlą ir leisti jai pastovėti, o ne siųsti suformuotą kepinį tiesiai į orkaitę.
Gaminimo laikas
145 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
212 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
34 g

Ingredientai (6)

Porcijos
2
230.00 ml
1.00 a.š.
1.00 a.š.
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.68/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su sausomis mielėmis Žingsnis 1
Paruoškite raugą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite sausas mieles ir šiltą vandenį, pastatykite į šiltą vietą ir uždenkite rankšluosčiu. Palikite mieles 10-15 minučių pakilti, kad susidarytų kepurėlė.

Žingsnis 2

Bagetė su sausomis mielėmis Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite miltus su druska. Į miltus suberkite vandenyje ištirpintas mieles ir užminkykite tešlą. Palikite tešlą dubenyje, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pastovėti. Tada išverskite ant miltais pabarstyto stalo ir išminkykite.

Žingsnis 3

Bagetė su sausomis mielėmis Žingsnis 3
Iškepkite bagetes. Iš tešlos suformuokite dvi pailgas bagetes, sudėkite jas ant kepimo skardos ir palikite 1,5 valandos pastovėti. Įjunkite orkaitę iki 230 °C temperatūros. Prieš dėdami bagetes į orkaitę, peiliu padarykite ant jų įstrižus pjūvius. Dėkite skardą su bagetėmis kepti ir sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių. Kepkite bagetes 10-12 minučių, kol taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos

Antrieji patiekalaiAntrieji patiekalai