Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su sausomis mielėmis
Ilga duona su ypatinga auksine pluta, minkšta ir aromatinga viduje - tai, žinoma, prancūziška bagetė, tapusi vienu iš Prancūzijos simbolių. Jos gaminimo receptas iš minimalaus kiekio paprastų ir prieinamų ingredientų yra nesudėtingas, tačiau norint, kad bagetė pavyktų, būtina atsižvelgti į kai kuriuos niuansus. Pavyzdžiui, būtina tinkamai išminkyti tešlą ir leisti jai pastovėti, o ne siųsti suformuotą kepinį tiesiai į orkaitę.
Žingsnis 1
Paruoškite raugą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite sausas mieles ir šiltą vandenį, pastatykite į šiltą vietą ir uždenkite rankšluosčiu. Palikite mieles 10-15 minučių pakilti, kad susidarytų kepurėlė.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite miltus su druska. Į miltus suberkite vandenyje ištirpintas mieles ir užminkykite tešlą. Palikite tešlą dubenyje, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pastovėti. Tada išverskite ant miltais pabarstyto stalo ir išminkykite.
Žingsnis 3
Iškepkite bagetes. Iš tešlos suformuokite dvi pailgas bagetes, sudėkite jas ant kepimo skardos ir palikite 1,5 valandos pastovėti. Įjunkite orkaitę iki 230 °C temperatūros. Prieš dėdami bagetes į orkaitę, peiliu padarykite ant jų įstrižus pjūvius. Dėkite skardą su bagetėmis kepti ir sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių. Kepkite bagetes 10-12 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos