Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su skrudintomis sezamo sėklomis
Namuose paruošta bagetė yra ne tik skanesnė, bet ir sveikesnė nei parduotuvės produktas. Jame yra daug vitaminų ir mineralinių medžiagų. Magnis, cinkas ir kalis yra tik maža dalis visų duonoje esančių vertingų medžiagų. Be to, bagetė rekomenduojama žmonėms, sergantiems širdies ligomis ar turintiems silpną regėjimą. O sezamo sėklos padeda pagreitinti medžiagų apykaitą, stiprina imunitetą ir aprūpina organizmą kalcio paros norma.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Miltus supilkite į dubenį, suberkite mieles, druską, cukrų ir išmaišykite. Į mišinį supilkite saulėgrąžų aliejų, tada palaipsniui supilkite šiltą vandenį, iš pradžių minkydami tešlą šaukštu, paskui rankomis. Kai tešla bus paruošta, suformuokite iš jos rutulį, įdėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 1 valandai.
Žingsnis 2
Suformuokite bagetę. Išminkykite tešlą, kad išsiskirtų oro perteklius. Tešlą iškočiokite kočėlu iki stačiakampio formos, tada sulenkite į voką ir vėl iškočiokite. Šiek tiek ištempdami tešlą šonuose suformuokite bagetės formą.
Žingsnis 3
Paruoškite bagetę kepimui. Ant kepimo skardos padėkite pergamentinio popieriaus lapą. Ant viršaus dėkite būsimą duoną. Peiliu tešlos paviršiuje padarykite įstrižus pjūvius. Tada suvyniokite du rankšluosčius į mažus ryšulėlius ir padėkite juos po pergamentu, palaikydami bagetę iš abiejų pusių. Palikite tešlą 20-30 minučių kambario temperatūroje. Tuo metu įjunkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų.
Žingsnis 4
Paskrudinkite sezamo sėklas. Įkaitinkite keptuvę storu dugnu ant vidutinės ugnies ir suberkite sezamo sėklas. Po 1 minutės pradėkite maišyti sėklas silikonine mentele, kad jos nesudegtų. Sezamo sėklas kepkite 10 minučių, tada nuimkite nuo ugnies ir perkelkite į atskirą indą.
Žingsnis 5
Palikite bagetę iškepti. Lengvai suplakite kiaušinio trynį ir aptepkite juo bagetės paviršių. Išimkite iš rankšluosčių, pabarstykite pyragą sezamo sėklomis ir dėkite į orkaitę 20-30 minučių.
Kategorijos