Bagetė su slyvomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su slyvomis

Minkšta bagetė su nuostabiu traškumu - prancūziška bandelė iš dainos - yra universalus kepinys, tinkantis tiek prie saldžių, tiek prie pikantiškų patiekalų. Norint bagetę paversti gurmanišku desertu, tereikia į tešlą įdėti vaisių, pavyzdžiui, slyvų, ir saldaus įdaro - karamelės, šokolado ar marcipano. Pirmieji slyvų medžiai į Rusiją buvo atvežti iš Vakarų Europos, tačiau svetimame klimate neįsišaknijo. Todėl XX amžiuje Ivanas Mičiurinas sukūrė rusiškų slyvų veislę - kiniškos slyvos ir alyvos hibridą.
Gaminimo laikas
135 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
213 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
55 g

Ingredientai (10)

Porcijos
3
300.00 ml
1.50 st. š.
1.00 st. š.
1.50 a.š.
150.00 g
1.00 šakelė
1.00 st. š.
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.22/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su slyvomis Žingsnis 1
Paruoškite tešlą ir sumaišykite su įdaru. Į aktyvuotas mieles suberkite druską, margariną ir miltus. Tešlą minkykite 10 minučių, kol taps vientisa. Tada į tešlą sudėkite marcipano gabaliukus ir kruopščiai išmaišykite. Atsargiai sudėkite slyvų gabalėlius ir dar kartą išminkykite tešlą. Padalykite tešlą į tris dalis ir palikite 30 min. kilti kambario temperatūroje.

Žingsnis 2

Bagetė su slyvomis Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite bagetes. Iš kiekvieno tešlos gabalėlio suformuokite 30-35 cm ilgio bagetes. Ant kepimo skardos padėkite kepimo popieriaus. Dėkite bagetes ant kepimo skardos ir dėkite į šiek tiek įkaitintą orkaitę, kad 25 minutes pakviptų. Pasibaigus kildinimo laikui, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 200 laipsnių. Kepkite 30-40 minučių, kol taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos

Antrieji patiekalaiAntrieji patiekalai