Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su slyvomis
Minkšta bagetė su nuostabiu traškumu - prancūziška bandelė iš dainos - yra universalus kepinys, tinkantis tiek prie saldžių, tiek prie pikantiškų patiekalų. Norint bagetę paversti gurmanišku desertu, tereikia į tešlą įdėti vaisių, pavyzdžiui, slyvų, ir saldaus įdaro - karamelės, šokolado ar marcipano. Pirmieji slyvų medžiai į Rusiją buvo atvežti iš Vakarų Europos, tačiau svetimame klimate neįsišaknijo. Todėl XX amžiuje Ivanas Mičiurinas sukūrė rusiškų slyvų veislę - kiniškos slyvos ir alyvos hibridą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą ir sumaišykite su įdaru. Į aktyvuotas mieles suberkite druską, margariną ir miltus. Tešlą minkykite 10 minučių, kol taps vientisa. Tada į tešlą sudėkite marcipano gabaliukus ir kruopščiai išmaišykite. Atsargiai sudėkite slyvų gabalėlius ir dar kartą išminkykite tešlą. Padalykite tešlą į tris dalis ir palikite 30 min. kilti kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite bagetes. Iš kiekvieno tešlos gabalėlio suformuokite 30-35 cm ilgio bagetes. Ant kepimo skardos padėkite kepimo popieriaus. Dėkite bagetes ant kepimo skardos ir dėkite į šiek tiek įkaitintą orkaitę, kad 25 minutes pakviptų. Pasibaigus kildinimo laikui, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 200 laipsnių. Kepkite 30-40 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos