Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su sūriu
Kitas būdas skaniai ir neįprastai iškepti tradicinę prancūzišką bagetę - minkydami tešlą į ją įmaišykite tarkuoto sūrio. Pavyzdžiui, minkštos ir švelnios mocarelos, kuri suteiks šiek tiek drėgnam minkštuoliui kreminio skonio ir aromato. Sūrią prancūzišką bagetę galite padengti ne tik mocarela viduje, bet ir tarkuotu parmezanu išorėje: auksinė sūrio plutelė ir papuoš bagetę, ir ją pagardins.
Žingsnis 1
Paruoškite oparą tešlai. Dubenyje sumaišykite sausas mieles, pusę puodelio šilto vandens ir cukrų. Gerai išmaišykite, dubenį uždenkite rankšluosčiu arba dangčiu ir 20 minučių padėkite šiltoje vietoje.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus. Smulkiai sutarkuokite mocarelą. Giliame dubenyje sumaišykite miltus, mielių raugą, likusį vandenį, druską, žaliuosius svogūnus, tarkuotą sūrį ir alyvuogių aliejų. Užminkykite minkštą, purią tešlą, uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite 2 valandas pastovėti.
Žingsnis 3
Suformuokite bagetes. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo, išminkykite ir padalykite į 5 dalis. Vieną gabalą rankomis išminkykite į pailgą paplotėlį, užlenkite kraštus link centro ir užklijuokite siūlę. Dar kartą perlenkite tešlą išilgai pusiau, kad gautųsi ilga bagetė. Taip padarykite dar 4 bagetes ir sudėkite jas ant kepimo skardos. Uždenkite bagetes rankšluosčiu ir palikite kepti 40 minučių.
Žingsnis 4
Iškepkite bagetes. Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių pagal Celsijų. Parmezaną sutarkuokite smulkia tarka. Į orkaitės dugną įdėkite dubenį su vandeniu. Peiliu padarykite įstrižus įpjovimus bagetėse. Kiekvieną bagetę apibarstykite parmezanu ir įdėkite skardą į orkaitę. Po 2 minučių sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepkite sūrio bagetes dar 12 minučių.
Kategorijos