Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su sviestu
Bagetės tradiciškai kepamos iš kvietinių miltų, tačiau galima naudoti ruginius miltus arba kvietinių ir ruginių miltų mišinį. Ruginiuose miltuose yra skaidulinių medžiagų, B grupės vitaminų, vitaminų E ir PP, taip pat mineralinių medžiagų ir aminorūgščių. Dėl juose esančios aminorūgšties, gaminančios džiaugsmo hormoną, ruginės duonos valgymas gali padėti kovoti su depresija ir pakelti nuotaiką. Duona iš ruginių miltų su sviestu ir žolelėmis yra rusų virtuvės tradicija, kuri šiame recepte derinama su prancūzų virtuve.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Šiltą pieną supilkite į gilų dubenį, suberkite mieles, druską, juoduosius pipirus, abu miltus ir išmaišykite. Supilkite saulėgrąžų aliejų ir užminkykite tešlą. Leiskite tešlai pakilti šiltoje vietoje 60-90 minučių. Kai ji padvigubės, išminkykite ir palikite dar 60 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite suminkštintą sviestą, suberkite česnaką ir susmulkintas žoleles. Išmaišykite. Pabarstykite stalą miltais ir dėkite ant jo tešlą, tada padalykite ją į 4 dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į plokštainį. Įdarą padalykite į 4 dalis. Kiekvieną plokštainį aptepkite įdaru ir susukite į ritinėlį. Tada užlenkite kraštus
Žingsnis 3
Iškepkite bagetes. Dėkite bagetes ant pergamentu išklotos kepimo skardos, kiekvienoje bagetėje padarykite du kryžminius pjūvius 45 laipsnių kampu, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30-40 minučių, kad iškeptų. Po to duoną kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos