Bagetė su sviestu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su sviestu

Bagetės tradiciškai kepamos iš kvietinių miltų, tačiau galima naudoti ruginius miltus arba kvietinių ir ruginių miltų mišinį. Ruginiuose miltuose yra skaidulinių medžiagų, B grupės vitaminų, vitaminų E ir PP, taip pat mineralinių medžiagų ir aminorūgščių. Dėl juose esančios aminorūgšties, gaminančios džiaugsmo hormoną, ruginės duonos valgymas gali padėti kovoti su depresija ir pakelti nuotaiką. Duona iš ruginių miltų su sviestu ir žolelėmis yra rusų virtuvės tradicija, kuri šiame recepte derinama su prancūzų virtuve.
Gaminimo laikas
270 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
239 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
24 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su sviestu Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Šiltą pieną supilkite į gilų dubenį, suberkite mieles, druską, juoduosius pipirus, abu miltus ir išmaišykite. Supilkite saulėgrąžų aliejų ir užminkykite tešlą. Leiskite tešlai pakilti šiltoje vietoje 60-90 minučių. Kai ji padvigubės, išminkykite ir palikite dar 60 minučių.

Žingsnis 2

Bagetė su sviestu Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite suminkštintą sviestą, suberkite česnaką ir susmulkintas žoleles. Išmaišykite. Pabarstykite stalą miltais ir dėkite ant jo tešlą, tada padalykite ją į 4 dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į plokštainį. Įdarą padalykite į 4 dalis. Kiekvieną plokštainį aptepkite įdaru ir susukite į ritinėlį. Tada užlenkite kraštus

Žingsnis 3

Bagetė su sviestu Žingsnis 3
Iškepkite bagetes. Dėkite bagetes ant pergamentu išklotos kepimo skardos, kiekvienoje bagetėje padarykite du kryžminius pjūvius 45 laipsnių kampu, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30-40 minučių, kad iškeptų. Po to duoną kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos