Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su šviežiomis žolelėmis
Bagetė su šviežiomis žolelėmis kepama iš mielinės tešlos su pikantišku, aromatingu įdaru. Spaustas česnakas sumaišomas su sviestu ir smulkintomis žolelėmis. Įdaras dedamas į įpjovas arba sluoksniu užtepamas ant plonai iškočiotos tešlos ir suvyniojamas. Pikantiškas česnakų ir prieskoninių žolelių įdaras nuspalvina orinę tešlą, o traški sūrio plutelė ilgam suteikia sotumo. Įdarą galima gaminti iš bet kokių žolelių ir prieskonių.
Žingsnis 1
Pasigaminkite oparą. Sumaišykite pieną ir vandenį, įmaišykite mieles. Gerai išmaišykite. Suberkite cukrų, druską ir augalinį aliejų. Palikite 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Užminkykite bagetės tešlą. Į tešlą dalimis suberkite miltus ir kruopščiai išminkykite tešlą. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje pakilti 90 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite žaliąjį sluoksnį. Į blenderio dubenį sudėkite krapus, petražoles, česnaką ir augalinį aliejų. Blenderiu maišykite 3 minutes.
Žingsnis 4
Suvyniokite bagetę. Padalykite tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite plonu sluoksniu, aptepkite puse žalio sluoksnio. Susukite į glaudžius ritinėlius ir užspauskite kraštus.
Žingsnis 5
Iškepkite bagetes. Dėkite bagetes ant kepimo skardos, pabarstykite trupučiu miltų. Kiekvienoje bagetėje įstrižu kampu padarykite 3-4 nedidelius įpjovimus. Kepkite bagetes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Žingsnis 6
Patiekalą iškepkite iki virimo pabaigos. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Apibarstykite karštas bagetes ir pašaukite į orkaitę dar 5 minutėms.
Kategorijos