Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su triušiena
Švelni liesa triušiena yra delikatesas ir laikoma dietine. Triušių kepenys yra subtilus ir skanus subproduktas, iš kurio gaminama daug maistingų patiekalų. Jas galima net paprasčiausiai 10 minučių pakepinti keptuvėje, pridėti prieskonių ir gauti puikų patiekalą, kurį galima patiekti ant skrudintos bagetės su bet kokiomis šviežių daržovių salotomis. Bagetę su triušiena galima papildyti grietinėlės padažu, su kuriuo patiekalas įgaus nepakartojamą švelnų skonį ir aromatą.
Žingsnis 1
Marinuokite kepenis. Sumaišykite česnaką, pankolį, druską, pipirus, 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus ir Provanso žoleles. Į šį mišinį sudėkite kepenis ir gerai išmaišykite. Palikite pailsėti 1 valandą.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Supilkite vyną į puodą ir 2 minutes pakaitinkite ant vidutinės ugnies. Įpilkite pusę grietinėlės ir išmaišykite. Kitą pusę grietinėlės lengvai suplakite su kiaušinio tryniu ir plona srovele supilkite į vyną, nuolat maišydami plakikliu. Įberkite druskos ir tarkuoto sūrio. Gerai išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 3
Apkepkite bagetę ir triušienos kepenėles. Keptuvėje įkaitinkite likusį augalinį aliejų ir iš abiejų pusių po 1 minutę apkepkite bagetės griežinėlius. Kepkite kepenėles ant vidutinės ugnies po 6 min. iš kiekvienos pusės, tada atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais. Ant paskrudintos bagetės dėkite kelis kepenėlių griežinėlius ir apšlakstykite padažu.
Kategorijos