Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su tuno gabalėliais savo sultyse
Bagetė su tunu - tai apetitą žadinantis sumuštinis, ruošiamas sluoksniuojant ingredientus, kad susidarytų nedidelė "piramidė". Be pagrindinių produktų, užkandžiui naudojamos daržovės ir kiaušiniai, taip pat lengvas padažas, kurio pagrindą sudaro vyno actas, padedantis suteikti ypatingą poskonį. Beje, tunas yra rekordininkas pagal baltymų kiekį - jų žuvyje yra net 24 %, o tai yra labai daug.
Žingsnis 1
Paruoškite duoną. Bagetę supjaustykite plonomis riekelėmis, kad susidarytų 12 vienodų riekelių. Įkaitinkite sausą keptuvę, sudėkite ant jos duonos riekes ir apkepkite iš abiejų pusių, kad apskrustų.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į nedidelį dubenėlį supilkite baltojo vyno actą ir alyvuogių aliejų. Sudėkite žoleles, česnaką ir citrinos žievelę. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Surinkite patiekalą. Paimkite 4 bagetės griežinėlius, patepkite juos padažu ir ant kiekvieno uždėkite po vieną salotos lapą. Tada sudėkite tuno griežinėlius ir ant kiekvieno uždėkite po bagetės griežinėlį. Tada sudėkite pomidorą, svogūną, alyvuoges ir kiaušinius. Likusias 4 riekes aptepkite padažu ir uždenkite sumuštinius.
Kategorijos