Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su varške
Kepiniuose su varške išlieka visos maistingosios medžiagos ir vitaminai, esantys šviežiame produkte. Varškė dedama į kepinius kaip kiaušinių pakaitalas ir tam, kad duona taptų elastinga ir minkšta. Dar vienas varškės naudojimo kepiniams privalumas - ilgesnis jų galiojimo laikas. Bagetė išliks minkšta ir nesuges kelias dienas.
Žingsnis 1
Paruoškite raugą. Į šiltą vandenį įmaišykite cukrų ir plona srovele supilkite mieles. Maišykite, kol cukrus ištirps. Mišinį palikite 15 minučių šiltoje vietoje be skersvėjo, kad susidarytų burbuliukai ir masė patrigubėtų.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Varškę sudėkite į dubenį su miltais. Įdėkite šiltą sviestą, druską ir rankomis sutrinkite ingredientus iki smulkių trupinių. Tada supilkite mielių masę ir minkykite tešlą, kad ji būtų minkšta ir neliptų prie rankų. Palikite 1-1,5 valandos kildinti šiltoje vietoje, uždengę maistine plėvele arba rankšluosčiu.
Žingsnis 3
Padarykite bagetės gabalėlius. Padidintą tešlą padalykite į dvi dalis. Kiekvieną jų iškočiokite į 0,7-1 cm storio sluoksnį. Pabarstykite juos miltais ir kiekvieną laisvai susukite į ritinėlį.
Žingsnis 4
Paruoškite formą ir bagetes kepimui. Naudokite specialią bagetų formą arba pasigaminkite ją iš folijos. Ją perlenkite į 3-4 sluoksnius ir suformuokite šonus - forma turi būti šiek tiek didesnė už bagetę. Ištepkite formą augaliniu aliejumi ir lengvai pabarstykite miltais. Užlenkite kraštus, kad susidarytų "laivelis", ir sudėkite į jį bagetės gabalėlius. Uždenkite bagetes rankšluosčiu ir pusvalandį palaikykite šiltai.
Žingsnis 5
Dėkite bagetes į orkaitę. Bagetėje padarykite įstrižus įpjovimus. Kiaušinį sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu vandens, druska ir cukrumi. Šiuo mišiniu aptepkite bagetes ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite bagetes 40 minučių 190 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Kategorijos