Bagetė su varške pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su varške

Kepiniuose su varške išlieka visos maistingosios medžiagos ir vitaminai, esantys šviežiame produkte. Varškė dedama į kepinius kaip kiaušinių pakaitalas ir tam, kad duona taptų elastinga ir minkšta. Dar vienas varškės naudojimo kepiniams privalumas - ilgesnis jų galiojimo laikas. Bagetė išliks minkšta ir nesuges kelias dienas.
Gaminimo laikas
215 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
242 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su varške Žingsnis 1
Paruoškite raugą. Į šiltą vandenį įmaišykite cukrų ir plona srovele supilkite mieles. Maišykite, kol cukrus ištirps. Mišinį palikite 15 minučių šiltoje vietoje be skersvėjo, kad susidarytų burbuliukai ir masė patrigubėtų.

Žingsnis 2

Bagetė su varške Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Varškę sudėkite į dubenį su miltais. Įdėkite šiltą sviestą, druską ir rankomis sutrinkite ingredientus iki smulkių trupinių. Tada supilkite mielių masę ir minkykite tešlą, kad ji būtų minkšta ir neliptų prie rankų. Palikite 1-1,5 valandos kildinti šiltoje vietoje, uždengę maistine plėvele arba rankšluosčiu.

Žingsnis 3

Bagetė su varške Žingsnis 3
Padarykite bagetės gabalėlius. Padidintą tešlą padalykite į dvi dalis. Kiekvieną jų iškočiokite į 0,7-1 cm storio sluoksnį. Pabarstykite juos miltais ir kiekvieną laisvai susukite į ritinėlį.

Žingsnis 4

Bagetė su varške Žingsnis 4
Paruoškite formą ir bagetes kepimui. Naudokite specialią bagetų formą arba pasigaminkite ją iš folijos. Ją perlenkite į 3-4 sluoksnius ir suformuokite šonus - forma turi būti šiek tiek didesnė už bagetę. Ištepkite formą augaliniu aliejumi ir lengvai pabarstykite miltais. Užlenkite kraštus, kad susidarytų "laivelis", ir sudėkite į jį bagetės gabalėlius. Uždenkite bagetes rankšluosčiu ir pusvalandį palaikykite šiltai.

Žingsnis 5

Bagetė su varške Žingsnis 5
Dėkite bagetes į orkaitę. Bagetėje padarykite įstrižus įpjovimus. Kiaušinį sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu vandens, druska ir cukrumi. Šiuo mišiniu aptepkite bagetes ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite bagetes 40 minučių 190 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos