Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su veršiuko blauzdelėmis
Skaniai išvirtas veršienos blauzdikaulis yra ideali mėsa sotiems ir nepaprastai gardiems užkandžiams gaminti, nes veršiena pasižymi ne tik savo skoniu, bet ir neabejotina nauda sveikatai. Ryžių vyne ir sojų padaže troškinta aštri ir minkšta veršiena bus puikus pasirinkimas karštiems mėsos sumuštiniams su prancūziška bagete, sūriu ir pomidorų padažu gaminti. O kad duona būtų dar skanesnė, jos vidų lengvai paskrudinkite česnaku.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos padažą. Keptuvėje įkaitinkite 3 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir nuolat maišydami 2-3 minutes pakepinkite žaliąjį svogūną ir imbierą. Suberkite cukrų, druską ir pipirus, maišydami kepkite dar 1-2 minutes, tada supilkite vyną ir sojų padažą.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Į puodą supilkite vandenį ir užvirinkite. Į verdantį vandenį įdėkite veršienos blauzdą ir virkite 5-7 minutes, tada padėkite ant lėkštės, sultinio neišpilkite. Įdėkite blauzdą į gilų puodą, iš visų pusių užpilkite padažu iš keptuvės ir įpilkite sultinio taip, kad skystis apsemtų blauzdą 0,5 cm. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 1,5 valandos. Tada mėsą išimkite ir atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus ir 3-4 minutes pakepinkite česnaką. Tada sudėkite bagetę ir kepkite iš vidaus ant vidutinės ugnies 4-5 min. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, o pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Paruoškite bagetę su mėsa. Atšaldytą veršienos blauzdą supjaustykite rankomis. Kiekvieną bagetės riekelę aptepkite pomidorų padažu, ant viršaus uždėkite pjaustytų pomidorų, pabarstykite petražolėmis ir tarkuotu sūriu. Ant viršaus uždėkite veršienos blauzdelės griežinėlius. Įdarytas bagetes sudėkite ant kepimo skardos ir įdėkite į karštą orkaitę 5 minutėms, kad išsilydytų sūris.
Kategorijos