Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su vištiena
Pirmoji ilga ir siaura bagetė, viduje erdvi, o išorėje traški, buvo iškepta XVIII a. viduryje. Šiuolaikinėje kulinarijoje yra daugybė orkaitėje kepamos bagetės variantų su įvairiais mėsos, sūrio, daržovių ir kvapnių žolelių įdarais. Bagetę su vištiena galima papildyti bazilikais, šalavijais, mairūnais ar čiobreliais. Kiekvienas prieskonis praturtins gatavo patiekalo skonį, pripildydamas jį subtiliais aromato niuansais. Bagetę su vištiena patiekite karštą, kiekvieną porciją papuoškite žolelėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite bagetės įdarą. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus. Kepkite svogūnus 3 minutes. Sudėkite vištienos filė ir reguliariai maišydami kepkite 5 minutes. Kitoje keptuvėje likusiame aliejuje 5 min. pakepinkite grybus. Sudėkite vištieną, grietinę, druską bei pipirus ir 5 min. troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite kepimui skirtus ingredientus. Kiekvieną bagetę perpjaukite išilgai pusiau, pašalinkite trupinius. Pomidorus perpjaukite pusiau. Sutarkuokite sūrį. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi.
Žingsnis 3
Paruoškite bagetę su vištiena. Į kiekvieną bagetės pusę įdėkite po porciją įdaro, papuoškite vyšniniais pomidorais ir kaparėliais, sudėkite į kepimo formą, pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos