Bagetė su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bagetė su vištiena

Pirmoji ilga ir siaura bagetė, viduje erdvi, o išorėje traški, buvo iškepta XVIII a. viduryje. Šiuolaikinėje kulinarijoje yra daugybė orkaitėje kepamos bagetės variantų su įvairiais mėsos, sūrio, daržovių ir kvapnių žolelių įdarais. Bagetę su vištiena galima papildyti bazilikais, šalavijais, mairūnais ar čiobreliais. Kiekvienas prieskonis praturtins gatavo patiekalo skonį, pripildydamas jį subtiliais aromato niuansais. Bagetę su vištiena patiekite karštą, kiekvieną porciją papuoškite žolelėmis.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
200 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bagetė su vištiena Žingsnis 1
Paruoškite bagetės įdarą. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus. Kepkite svogūnus 3 minutes. Sudėkite vištienos filė ir reguliariai maišydami kepkite 5 minutes. Kitoje keptuvėje likusiame aliejuje 5 min. pakepinkite grybus. Sudėkite vištieną, grietinę, druską bei pipirus ir 5 min. troškinkite ant silpnos ugnies.

Žingsnis 2

Bagetė su vištiena Žingsnis 2
Paruoškite kepimui skirtus ingredientus. Kiekvieną bagetę perpjaukite išilgai pusiau, pašalinkite trupinius. Pomidorus perpjaukite pusiau. Sutarkuokite sūrį. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi.

Žingsnis 3

Bagetė su vištiena Žingsnis 3
Paruoškite bagetę su vištiena. Į kiekvieną bagetės pusę įdėkite po porciją įdaro, papuoškite vyšniniais pomidorais ir kaparėliais, sudėkite į kepimo formą, pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos