Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su vištienos išpjovomis
Vištienos širdys, skrandžiai ar kepenys neatsitiktinai priskiriami delikatesams. Paruošti skanius vištienos šalutinius produktus visai nesudėtinga. Kepenys turi būti atskirtos nuo tulžies pūslės. Skrandį reikia visiškai išvalyti nuo plėvelių. Širdis reikia išvalyti nuo kraujo krešulių. Vištienos kepenėles iš vištų vidurių galima įdaryti į pyragus, pyragaičius ar bagetės laivelius. Skanus ir sotus bagetas su vištienos vidaus organais yra puikus patiekalas iškylai, pusryčiams, užkandžiams ar tiesiog patiekti su karšta sriuba.
Žingsnis 1
Išvirkite vidurius. Išmirkytus vidurius užpilkite švariu vandeniu. Pastatykite puodą su viduriais ant ugnies, užvirinkite, nugriebkite putas, pasūdykite ir virkite ant silpnos ugnies 1 valandą, jei tai širdis ir skrandžiai, ir 20 minučių, jei tai kepenys.
Žingsnis 2
Paruoškite kepenis. Vištienos kepenėles, skrandukus ir širdeles sumalkite mėsmale. Augaliniame aliejuje 5 min. pakepinkite svogūną, sudėkite kepenėles, sultinį ir žoleles ir troškinkite dar 5 min.
Žingsnis 3
Paruoškite bagetę. Kiekvieną mini bagetę perpjaukite išilgai į dvi dalis ir pašalinkite trupinius. Bagetės "laivelius" sudėkite į kepimo indą. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Iškepkite bagetę su vištienos viduriukais. Į bagetę įdėkite kepenėles, pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos