Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su vištienos kepenėlėmis
Rinkdamiesi kepenis atkreipkite dėmesį į jų spalvą. Kokybiškas produktas bus rudos spalvos su bordo atspalviu. Kepenų paviršius turi būti blizgus ir lygus. Vištienos kepenyse yra beveik tiek pat baltymų, kiek ir dietinėje krūtinėlės mėsoje. O šio subprodukto kaloringumas neviršija virtos vištienos filė kalorijų skaičiaus.
Žingsnis 1
Kepkite kepenis. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūną ir kepkite 2-3 minutes. Tada sudėkite kepenis ir kepkite dar 5 minutes. Tada įpilkite šiek tiek vandens (50 ml) ir troškinkite, kol išvirs. Tai užtruks apie 10 minučių. Pabaigoje pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 2
Paruoškite kepenų paštetą. Kepenis atvėsinkite ir sudėkite į trintuvą. Susmulkinkite ir sudėkite sviestą. Vėl suplakite ir paragaukite. Jei paštetas atrodo sausas, įpilkite daugiau sviesto.
Žingsnis 3
Paruoškite bagetę. Įkaitinkite keptuvę ir įdėkite gabalėlį sviesto. Ištirpinkite jį ir ant keptuvės paviršiaus išdėliokite bagetės griežinėlius. Kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Tada duoną sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius. Bagetę atvėsinkite.
Žingsnis 4
Išvirkite kiaušinius. Nedidelį puodą su vandeniu pastatykite ant vidutinės ugnies, sudėkite putpelių kiaušinius ir virkite 4-5 minutes. Atvėsinkite po šaltu tekančiu vandeniu ir iš karto nulupkite. Perpjaukite pusiau.
Žingsnis 5
Suformuokite sumuštinius. Kepenų paštetą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Užspauskite mišinį ant bagetės riekelių. Ant kiekvieno uždėkite po pusę putpelės kiaušinio.
Kategorijos