Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su vištienos kiaušiniu
Prancūzų virtuvės vizitinė kortelė yra bagetė - ilga duona, kurios išorė traški, o vidus minkštas. Tradiciniams prancūziškiems pusryčiams bagetė perpjaunama išilgai ir tepama sviestu, džemu ir medumi arba kepama su kiaušiniais, kumpiu, sūriu, žolelėmis ir daržovėmis. Bagetė valgoma su puodeliu kavos, karšto šokolado arba arbatos. Greitas sočių prancūziškų pusryčių variantas - bagetė su kiaušiniu, kuri yra puiki alternatyva tradicinei kiaušinienei ir omletui.
Žingsnis 1
Paskrudinkite bagetę. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Apkepkite bagetę iš vienos pusės ant vidutinės ugnies 2 minutes, tada apverskite į kitą pusę.
Žingsnis 2
Paruoškite bagetę su vištienos kiaušiniu. Į kiekvieną bagetės gabalėlį atsargiai įmuškite po vištienos kiaušinį, pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų, uždenkite dangčiu ir kepkite 3 minutes. Atsargiai apverskite kiekvieną bagetę į kitą pusę ir kepkite be dangčio dar 3 minutes.
Kategorijos