Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su vištienos krūtinėlės filė
Bagetę su vištienos krūtinėlės filė galima gaminti iš tradicinės ilgos prancūziškos duonos arba mini duonos. Vištienos krūtinėlę geriausia vartoti šviežią. Pirkdami filė ant įdėklo parduotuvėje, įsitikinkite, kad produktas sandariai supakuotas, o padėklas sausas. Atminkite, kad parduotuvėje atšaldytos vištienos tinkamumo vartoti terminas esant 0-6 °C temperatūrai - 3 dienos, esant žemesnei nei 0 °C temperatūrai - 5 dienos. Sūrį geriau imti kietųjų veislių, jis geriau tirpsta. Česnakinis sviestas puikiai tiks kaip užtepas bagetei.
Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Vištienos filė supjaustykite stambiais gabalais skersai pluošto. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol karamelizuosis, 3-5 min. iš kiekvienos pusės. Palikite po dangčiu.
Žingsnis 2
Paruoškite bagetę kepimui. Bagetę supjaustykite į keturias riekes. Iš vidurio išpjaukite trupinius. Vištienos filė apvyniokite sūrio gabalėliu. Dėkite į bagetės griežinėlių vidų, kiekvieną jų uždėkite ant per pusę sulenktos folijos.
Žingsnis 3
Paruoškite česnakinį padažą. Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Smulkiai supjaustykite česnaką ir petražoles, sudėkite į ištirpintą sviestą, pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Iškepkite bagetes. Bagetes gausiai patepkite česnakiniu aliejumi. Sandariai suvyniokite griežinėlius į foliją, užlenkite kraštus. Dėkite ant kepimo skardos ir 20 minučių pašaukite į orkaitę.
Kategorijos