Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su vištienos širdelėmis
Prieš surenkant paruoštą patiekalą, bagetė turi būti pašildyta. Tai galima padaryti mikrobangų krosnelėje, tačiau geriau bagetę iš šonų lengvai apkepti ant keptuvės, šiek tiek patepus sviestu. Vištienos širdelės turi būti kruopščiai paruoštos kepimui: kiekvieną širdelę perpjaukite išilgai ir atidarykite, peiliu arba pirštais išvalykite vidų, nuplaukite po vėsiu tekančiu vandeniu. Taip pat būtina nupjauti plėveles, riebalus ir kraujagysles, kurios gali neigiamai paveikti patiekalo skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite mišrainę. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sviestą. Kepkite svogūną 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Paruoškite širdis. Sudėkite širdeles į svogūnus ir kepkite 5 minutes. Įpilkite vandens, įberkite druskos ir pipirų, uždenkite ir troškinkite ant vidutinės ugnies 30 minučių. Sumaišykite grietinę ir miltus, supilkite į širdeles, gerai išmaišykite, troškinkite dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite bagetę su vištienos širdelėmis. Šiek tiek pašildykite bagetę mikrobangų krosnelėje. Perpjaukite bagetę per vidurį išilgai beveik per visą ilgį, atverskite ją kaip knygą. Į bagetės vidų sudėkite širdelių įdarą ir užriškite.
Kategorijos