Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su vištienos šlaunele
Kumpiai arba vištienos šlaunelės parduodami atšaldyti arba užšaldyti. Pirmasis variantas yra priimtinesnis, nes taip lengviau įvertinti produkto šviežumą ir kokybę. Atšaldytos vištienos šlaunelės yra šviesiai rausvos spalvos, o odelė turi būti plona. Šioje vištienos dalyje yra daug riebalų, tačiau jei mėsą atskirsite nuo kaulo ir pašalinsite odą, pati mėsa bus dietinis produktas.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite. Sudėkite smulkintus svogūnus ir morkas, kepkite apie 2 minutes, tada sudėkite vištieną. Kepkite 7-10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Kelias sekundes mikseriu susmulkinkite mėsos kepsnį arba labai smulkiai sukapokite peiliu. Sudėkite į dubenį ir suberkite tarkuotą sūrį. Pagardinkite druska, pipirais ir petražolėmis. Atskirame dubenyje suplakite putpelių kiaušinį, supilkite jogurtą ir sumaišykite ingredientus.
Žingsnis 3
Forma duona "valtys". Į bagetės ertmes įdėkite įdaro. Įdarykite sumuštinius jogurto mišiniu. Ant kiekvienos duonos riekės viršaus įmuškite po vištos kiaušinį. Kiaušinius pabarstykite Provanso žolelėmis. Dėkite bagetę ant kepimo skardos. Įdėkite į įkaitintą 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitę. Kepkite 15-20 minučių.
Kategorijos