Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su vištienos sparnais
Iš šviežios bagetės galima pasigaminti džiūvėsėlių. Kuo minkštesnė ir puresnė duona, tuo traškesni, švelnesni ir traškesni bus džiūvėsėliai. Duonos džiūvėsėliai turi sandariai padengti sparnus, kad kepant aliejus nepatektų į vidų, o paukštis pasidengtų auksine traškia plutele, po kuria būtų skani ir sultinga mėsa. Bagetę su vištienos sparnais galite patiekti su bet kokiu padažu: aštriu, česnakiniu, saldžiarūgščiu, sūrio ar pomidorų.
Žingsnis 1
Nusausinkite bagetę. Bagetę supjaustykite 2 cm storio riekelėmis. Dėkite ant pergamento, pašaukite į orkaitę ir kepkite 8 minutes, apverskite kiekvieną gabalėlį ir kepkite dar 7 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite džiūvėsėlius. Atidėkite į šalį 6 džiovintas bagetės riekeles. Likusias riekes sudėkite į blenderio dubenį ir 3 minutes malkite duoną į trupinius. Supilkite džiūvėsėlius į lėkštę.
Žingsnis 3
Paruoškite likusius ingredientus. Į antrą dubenį įmuškite kiaušinį ir šiek tiek jį paplakite, o į trečią dubenį supilkite miltus, druską ir vištienos prieskonius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Žingsnis 4
Apkepkite sparnelius. Kiekvieną sparnelį apvoliokite miltuose ir prieskoniuose, tada kiaušinyje, tada džiūvėsėliuose ir iš karto dėkite į karštą aliejų. Kepkite kiekvieną sparnelį iš abiejų pusių po 4-5 minutes.
Kategorijos