Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su žaliaisiais svogūnais
Bagetė su žaliaisiais svogūnais - puikus pyragas užkandžiui, arbatos vakarėliui ar iškylai su draugais. Jis tinka prie karštų ir šaltų patiekalų. Tokia naminė bagetė puikiai atrodys ant šventinio stalo. Jei teisingai laikysitės recepto, gausite minkštą, purią tešlą su žaliųjų svogūnų gabalėliais. Galite paeksperimentuoti ir į įdarą įdėti tarkuoto sūrio, tada bagetės skonis nušvis naujomis spalvomis.
Žingsnis 1
Užminkykite bagetės tešlą. Į šiltą vandenį suberkite cukrų ir mieles. Išmaišykite ir palikite 15 minučių. Miltus supilkite į gilų dubenį, suberkite atskiestas mieles ir druską. Užminkykite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių, kad pakiltų. Tada dar kartą išminkykite ir palikite dar 10 minučių.
Žingsnis 2
Suformuokite bagetes. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir sudėkite ant jo tešlą. Padalykite tešlą į 4 dalis ir kiekvieną iškočiokite plonu sluoksniu. Ant tešlos paviršiaus tolygiai paskleiskite susmulkintus žaliuosius svogūnus ir česnakus. Suvyniokite tešlą, užlenkdami kraštus, kad susiformuotų bagetės. Aštriu peiliu bagetės paviršiuje padarykite įpjovas.
Žingsnis 3
Iškepkite bagetę su žaliaisiais svogūnais. Perkelkite bagetes į kepimo skardą ir dėkite į įkaitintą orkaitę 30 minučių. Išimkite kepinius ir leiskite jiems atvėsti.
Kategorijos