Publikavimo data: 2024-06-08
Bagetė su žuvimi
Bagetėje kepta žuvis būna sultinga ir minkšta, o duona sugeria žuvies sultis ir tampa labai skani, traški iš išorės ir minkšta viduje. Šiam patiekalui geriausiai tinka šios žuvies rūšys: lydekos, sterkai, paltusai ir menkės. Iš raudonųjų žuvų tinka kuoja, sidabrinė lašiša, lašiša, upėtakis ir rausvoji lašiša. Bagetę su žuvimi geriausia valgyti karštą. Šis užkandis puikiai dera su šviežiomis daržovėmis, todėl rekomenduojama jį patiekti su vasaros salotomis arba daržovių lėkšte.
Žingsnis 1
Sudėkite įdarui skirtus ingredientus. Smulkiai supjaustykite svogūną. Rausvosios lašišos filė supjaustykite mažais kubeliais. Dubenyje sumaišykite svogūną, žuvį, druską ir žuvies prieskonius.
Žingsnis 2
Paruoškite bagetę. Supjaustykite duoną maždaug 4-5 cm storio riekelėmis, kiekvieną riekelę kelioms sekundėms pamerkite į pieną ir sudėkite į kepimo indą. Į kiekvienos riekelės dugną įspauskite trupinius.
Žingsnis 3
Iškepkite bagetę su žuvimi. Ant bagetės užtepkite įdaro, ant viršaus užtepkite majonezo. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Žingsnis 4
Patiekalą ruoškite, kol iškeps. Kiekvieną bagetės riekelę pabarstykite sūriu ir kepkite dar 10 minučių.
Kategorijos