Publikavimo data: 2025-08-16
Baklažanai, įdaryti bulguru
Įdaryti baklažanai su bulguru - sotus, sveikas ir aromatingas patiekalas. Bulgur - tai kviečių grūdai, kurie puikiai dera ne tik su daržovėmis ir mėsa, bet ir su riešutais, džiovintais vaisiais ir jūros gėrybėmis. Jis dažnai naudojamas įvairioms daržovėms įdaryti arba pyragams įdaryti. Šio patiekalo pagrindą sudaro baklažanai, kuriuose yra stambiųjų skaidulų, padedančių organizmui pašalinti įvairius toksinus. Šios daržovės sudėtyje esantis kalis naudingas širdies ir kraujagyslių ligomis sergantiems žmonėms.
Žingsnis 1
Apdorokite baklažanus. Baklažanus perpjaukite išilgai ir per pusę. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, sudėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 20 minučių, kol baklažanai suminkštės. Kai baklažanai iškeps, šaukštu išimkite minkštimą.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą ir įdarą. Nuluptus pomidorus sudėkite į trintuvą ir sutrinkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Į keptuvę sudėkite svogūną, česnaką, susmulkintą papriką ir baklažano minkštimą. Kepkite ant vidutinės ugnies 7 minutes. Į juos suberkite bulgurą, petražoles ir kedro riešutus. Kepkite 2-3 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarytus baklažanus. Įjunkite 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Į baklažanų ketvirčius sudėkite paruoštą įdarą su bulguru. Ant viršaus supilkite pomidorų padažą. Išdėliokite apvalius mocarelos griežinėlius. Įdarytus baklažanus sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite 10 minučių.
Kategorijos