Baklažanai su svarainiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Baklažanai su svarainiais

Baklažanai yra universali daržovė, kuria galima pakeisti mėsą. Geriau rinktis šiek tiek nesubrendusius tamsiai mėlynos spalvos, pailgos formos vaisius su nedideliu kiekiu sėklų. Būtent tokie baklažanai yra labai švelnaus skonio. Beje, kai kurie žmonės baklažanus vadina netikrais grybais, nes jie savo skoniu primena marinuotus grybus. Ši daržovė neįprastai dera su saldžiarūgščiu svarainių skoniu, todėl baklažanai su svarainiais patiks daugeliui egzotiškos virtuvės mėgėjų.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
67 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Baklažanai su svarainiais Žingsnis 1
Paruoškite mišrainę. Gilioje keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Sudėkite svogūnus, morkas ir pastarnokus ir 10-15 min. pakepinkite ant silpnos ugnies.

Žingsnis 2

Baklažanai su svarainiais Žingsnis 2
Paruoškite troškinį. Sudėkite baklažanus į keptuvę, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių. Sudėkite pipirus ir svarainius ir troškinkite dar 5 minutes. Pagardinkite druska, sudėkite smulkintą česnaką, apynius, grietinę ir troškinkite dar 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos