Publikavimo data: 2024-06-15
Baklažanai su svarainiais
Baklažanai yra universali daržovė, kuria galima pakeisti mėsą. Geriau rinktis šiek tiek nesubrendusius tamsiai mėlynos spalvos, pailgos formos vaisius su nedideliu kiekiu sėklų. Būtent tokie baklažanai yra labai švelnaus skonio. Beje, kai kurie žmonės baklažanus vadina netikrais grybais, nes jie savo skoniu primena marinuotus grybus. Ši daržovė neįprastai dera su saldžiarūgščiu svarainių skoniu, todėl baklažanai su svarainiais patiks daugeliui egzotiškos virtuvės mėgėjų.
Žingsnis 1
Paruoškite mišrainę. Gilioje keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Sudėkite svogūnus, morkas ir pastarnokus ir 10-15 min. pakepinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite troškinį. Sudėkite baklažanus į keptuvę, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių. Sudėkite pipirus ir svarainius ir troškinkite dar 5 minutes. Pagardinkite druska, sudėkite smulkintą česnaką, apynius, grietinę ir troškinkite dar 5 minutes.
Kategorijos