Publikavimo data: 2024-06-13
Baklažanų kotletas
Iš baklažanų galima paruošti daug apetitiškų ir sveikų užkandžių, pavyzdžiui, lengvą vegetarišką kotletų versiją, kuri, nors ir paruošta be gramo mėsos, netampa mažiau skani. Baklažanų kotletus galima kepti traškioje džiūvėsėlių plutelėje arba gardžioje kiaušinio plakinyje. Bet kuriuo atveju daržovių baklažanų kotletai bus gardžiai minkšti ir sultingi, o jų paruošimas užtruks vos kelias minutes.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Baklažanus išilgai supjaustykite 0,5 cm storio plokštelėmis, sudėkite į gilų dubenį, užpilkite 1 šaukštelį druskos ir užpilkite vandeniu taip, kad jis visiškai apsemtų baklažanus. Palikite baklažanus 30 minučių, tada nusunkite vandenį ir nuplaukite baklažanus. Baklažanų griežinėlius iš abiejų pusių švelniai suplakite plaktuvu ir abi puses įtrinkite 0,5 šaukštelio druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Į dubenį supilkite pieną, įmuškite vištų kiaušinius, įberkite 0,5 šaukštelio druskos. Supilkite 4 valgomuosius šaukštus miltų ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Česnaką išspauskite per presą, krapus smulkiai sukapokite, vieną šakelę pasilikite papuošimui. Dubenyje sumaišykite grietinę, česnaką, žoleles, maltus juoduosius pipirus ir druską. Padažą gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Apkepkite baklažanus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kiekvieną baklažano griežinėlį pirmiausia pamirkykite miltuose, paskui tešloje ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol apskrus.
Kategorijos