Publikavimo data: 2024-05-26
Baklažanų laiveliai su daržovėmis ir varške
Baklažanų laiveliai su pomidorais, saldžiosiomis paprikomis ir varške yra labai gražus patiekalas, kuris papuoš šventinį stalą. Toks užkandis labai naudingas, nes gaminamas iš daržovių, troškintų su varške, ir jame yra nedaug aliejaus. Dėl česnakų laivelių skonis ir aromatas yra pikantiški, o tai skatina apetitą.
Žingsnis 1
Iš baklažanų puselių šaukštu išpjaukite minkštimą, kad susidarytų laiveliai, ir sudėkite juos ant aliejumi pateptos kepimo skardos. Likusį baklažano minkštimą supjaustykite mažais kubeliais. Nuluptus pomidorus ir saldžiąją papriką supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Maždaug 5 minutes pakepinkite smulkintą svogūną iki auksinės spalvos. Tada sudėkite supjaustytą baklažano minkštimą, pomidorus, saldžiąją papriką, česnaką ir žoleles. Troškinkite apie 10 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais. Tada į daržoves sudėkite varškę. Išmaišykite ir troškinkite, kol išgaruos visas skystis.
Žingsnis 3
Baklažanų skilteles pripildykite varškės ir daržovių mišiniu ir pabarstykite sūriu. Kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, kol baklažanai suminkštės.
Kategorijos