Baklažanų sauté žiemai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Baklažanų sauté žiemai

"Sauté" - tai troškintos daržovės, kurios vienodai gerai tinka ir karštos, ir šaltos, todėl galite jas uždaryti į stiklainius ir palikti žiemai. Paruoškite su mumis aštrų baklažanų su paprikomis, morkomis ir pomidorais troškinį, kuris išsaugos daržovių skonį ir naudingąsias savybes. Imkite tik šviežias daržoves be puvimo pėdsakų, kitaip patiekalas neišsilaikys.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
60 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.29/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Baklažanų sauté žiemai Žingsnis 1
Baklažanus ir morkas supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 2

Baklažanų sauté žiemai Žingsnis 2
Supjaustytus baklažanus sudėkite į gilų dubenį arba kepimo indą, gerai pasūdykite ir užpilkite vandeniu. Palikite 30 minučių, kad išnyktų kartumas. Po to daržoves dar kartą nuplaukite ir nusausinkite rankšluosčiu.

Žingsnis 3

Baklažanų sauté žiemai Žingsnis 3
Supjaustykite saldžiąsias paprikas ir smulkiai supjaustykite aštriąsias paprikas.

Žingsnis 4

Baklažanų sauté žiemai Žingsnis 4
Pomidorus supjaustykite gabalėliais - jie turi būti mažesni už baklažanus, bet didesni už morkas. Smulkiai supjaustykite česnaką aštriu peiliu arba išspauskite jį per presą.

Žingsnis 5

Baklažanų sauté žiemai Žingsnis 5
Supjaustykite svogūnus ir sudėkite juos į puodą. Prieš statydami ant ugnies nepamirškite įpilti šiek tiek augalinio aliejaus (apie 2 valgomuosius šaukštus).

Žingsnis 6

Baklažanų sauté žiemai Žingsnis 6
Į lengvai apkeptus svogūnus sudėkite baklažanus, paprikas, morkas ir pomidorus. Troškinkite ant silpnos ugnies uždengę dangčiu 20-30 minučių, kol daržovės suminkštės.

Žingsnis 7

Baklažanų sauté žiemai Žingsnis 7
Į daržoves suberkite česnaką ir prieskonius, išmaišykite ir troškinkite dar 5 minutes.

Žingsnis 8

Baklažanų sauté žiemai Žingsnis 8
Sudėkite padažą į stiklainius, užsukite dangteliais ir 15 minučių palaikykite verdančiame vandenyje - sterilizacijai. Tada suvyniokite į rankšluostį ir palikite atvėsti. Kepti baklažanai paruošti!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos