Publikavimo data: 2024-03-23
Sūdyti baklažanai
Prancūziškas žodis "saute" reiškia "šokinėti". Tai visiškai apibūdina troškintų daržovių su baklažanais gaminimo būdą: kepimo metu daržovės turi būti apverčiamos be mentelių. Virėjai turi jas pamaišyti ir pasukti taip, kad daržovės "pašoktų". Tokiu pat būdu ruošiami ne tik daržovių, bet ir mėsos sauté.
Žingsnis 1
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant vidutinės ugnies kepkite svogūnus ir morkas, kol jie įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 2
Sudėkite papriką ir kepkite apie 2 minutes, tada sudėkite baklažaną ir kepkite dar 2 minutes. Į keptuvę sudėkite pomidorus, įberkite druskos, išmaišykite, uždenkite ir ant silpnos ugnies virkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Sudėkite česnakus, baklažanus ir troškinkite dar 10 minučių.
Kategorijos