Publikavimo data: 2024-05-01
Baklažanų uogienė
Armėnijoje rudenį dažnai ruošiamas toks neįprastas, iš pažiūros neįprastas patiekalas - baklažanų uogienė. Dažniausiai baklažanai asocijuojasi su kažkuo toli gražu ne saldžiu, o juo labiau ne su desertais, tačiau norint pakeisti nuomonę, verta pabandyti pasigaminti šį skanėstą pagal šį receptą. Be to, baklažanai bus naudingi tiems, kurie turi problemų su kraujospūdžiu, imunitetu ir virškinimu.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Paruoškite geriamosios sodos ir 1 puodelio vandens tirpalą. Į jį sudėkite griežinėliais supjaustytus baklažanus ir palikite tirpale 2 valandas.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Supilkite likusį vandenį į puodą ir suberkite pusę cukraus. Užvirinkite vandenį ant vidutinės ugnies. Maišydami virkite 5 minutes, kol cukrus visiškai ištirps. Tada sudėkite baklažanus ir virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite uogienę. Suberkite likusį cukrų, užvirinkite vandenį ir virkite 30 minučių. Tada sumažinkite kaitrą ir palikite dar 30 minučių. Išpilstykite uogienę į stiklainius.
Kategorijos