Publikavimo data: 2024-06-08
Baltasis picos padažas
Klaidinga manyti, kad pica būtinai ruošiama su pomidorų padažu. Tai klasika, nuo kurios visada galima nukrypti. Pavyzdžiui, į picą su jūros gėrybėmis pomidorų dedama neleistinai. Tokiu atveju ruošiamas baltasis picos padažas. Be to, jis dera su grybais, rūkyta mėsa, daržovėmis ir aštrių rūšių sūriais. Pagrindinis padažo pagrindas bus sviestas, pienas ir miltai. Siekiant papildomo skonio, į sudėtį pridedama žolelių, šiuo atveju baziliko. Ir sūrio, pavyzdžiui, parmezano.
Žingsnis 1
Paruoškite padažo pagrindą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkintą česnaką, išmaišykite ir virkite apie 1 minutę. Nedidelėmis porcijomis suberkite miltus ir nepamirškite maišyti, kad nesusidarytų gumuliukų. Tada supilkite pieną, taip pat dalimis.
Žingsnis 2
Sudėkite likusius ingredientus ir baigkite virti padažą. Padažą pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, suberkite bazilikus ir tarkuotą sūrį, gerai išmaišykite ir išjunkite ugnį.
Kategorijos