Publikavimo data: 2025-08-19
Baltųjų pupelių tyrė su svogūnais ir morkomis
Šis patiekalas gali būti puikus pasirinkimas pusryčiams ar vakarienei, jis gerai virškinamas ir suteikia sotumo jausmą. Morkų ir svogūnų kepimas suteiks patiekalui pikantiškumo, o tokios bulvių košės skonis puikiai dera su paukštiena ar žuvimi. Bulvių košė bus geras garnyras vakarienei, patiekalas turi mažai kalorijų ir yra gerai virškinamas. Be to, baltosios pupelės labai naudingos mūsų organizmui, jos prisotina jį reikalingų vitaminų ir mikroelementų.
Žingsnis 1
Į puodą įpilkite vandens ir sudėkite pupeles. Uždėkite puodą ant ugnies ir virkite, kol suminkštės. Apytikslė virimo trukmė - 60 minučių (priklausomai nuo pupelių dydžio ir kokybės). Pupeles sumalkite pupelių malūnėliu arba trintuvu. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę. Įpilkite aliejaus. Pakepinkite morkas ir svogūnus, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Į pupelių tyrę sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas, džiovintus česnakus, viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Sudėkite svogūnus, morkas ir bulvių košę. Viską gerai išmaišykite.
Kategorijos