Žiedinių kopūstų košė su sviestu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Žiedinių kopūstų košė su sviestu

Žiedinių kopūstų košė yra sveikesnė bulvių košės alternatyva. Žiediniuose kopūstuose yra daug maistingųjų medžiagų, tačiau jie turi labai mažai kalorijų. Dėl to jis idealiai tinka lieknėjant. Žiediniai kopūstai taip pat yra hipoalergiški, todėl puikiai tinka vaikų mitybai.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
46 kcal.
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žiedinių kopūstų košė su sviestu Žingsnis 1
Žiedinį kopūstą suplėšykite žiedynais arba supjaustykite gabalėliais.

Žingsnis 2

Žiedinių kopūstų košė su sviestu Žingsnis 2
Į puodą supilkite apie litrą vandens ir užvirinkite. Į verdantį vandenį sudėkite žiedinių kopūstų kopūstus ir virkite ant vidutinės ugnies apie 15 minučių.

Žingsnis 3

Žiedinių kopūstų košė su sviestu Žingsnis 3
Nusunkite vandenį nuo kopūstų atskirame dubenyje ir sudėkite kopūstus į maišytuvo dubenį. Pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite tyrę ir įdėkite sviesto. Į dubenį supilkite apie 50 ml sultinio, kuriame virė kopūstai.

Žingsnis 4

Žiedinių kopūstų košė su sviestu Žingsnis 4
Susmulkinkite kopūstus trintuvu, kol jie taps tyre.

Žingsnis 5

Žiedinių kopūstų košė su sviestu Žingsnis 5
Paruoštą košę sudėkite į lėkštę ir patiekite karštą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos