Baltyminis sausainis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Baltyminis sausainis

Antrasis baltyminio sausainio pavadinimas yra angeliškas. Taip jis vadinamas dėl neįprastos tešlos spalvos - sniego baltumo. Voveraičių sausainį paruošti gana paprasta. Tam reikia 5 išplaktų baltymų. Norėdami atskirti baltymus nuo trynių, padėkite gilų dubenį ant stalo ir kiaušinius muškite tiesiai į ranką, laikydami ją virš indo. Baltymai tekės žemyn per pirštus. Paruoštą sniego baltumo biskvitą geriau papuoškite uogomis, kad būtų kontrastingas. Tačiau galite parodyti fantaziją ir sugalvoti savo dekoravimo variantą.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
193 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
26 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.46/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Baltyminis sausainis Žingsnis 1
Išplakite baltymus, suberkite druską ir maišykite apie 5 minutes. Plakite tol, kol šiek tiek suputos

Žingsnis 2

Baltyminis sausainis Žingsnis 2
Toliau ruoškite tešlą. Tam į mišinį įberkite pusę nurodyto cukraus pudros kiekio, citrinos rūgšties ir vanilino. Plakite 5-7 minutes, kol susidarys minkštos, standžios viršūnės. Išplakti baltymai neturi tekėti.

Žingsnis 3

Baltyminis sausainis Žingsnis 3
Suberkite kitą pusę cukraus pudros. Maišykite mentele nuo apačios iki viršaus. Įmaišykite miltus.

Žingsnis 4

Baltyminis sausainis Žingsnis 4
Pereikite prie paskutinio baltyminio sausainio paruošimo etapo. Įdėkite tešlą į formą, porą kartų stuktelėkite ją į stalą, kad pašalintumėte oro burbuliukus. Siųskite į orkaitę ir kepkite 25 minutes. Kad paruoštas sausainis būtų gražus, iškart po kepimo apverskite jį į dubenį tiesiai formoje. Palaukite, kol atvės, ir tik tada išimkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos