Publikavimo data: 2024-03-30
Baltyminis sausainis
Antrasis baltyminio sausainio pavadinimas yra angeliškas. Taip jis vadinamas dėl neįprastos tešlos spalvos - sniego baltumo. Voveraičių sausainį paruošti gana paprasta. Tam reikia 5 išplaktų baltymų. Norėdami atskirti baltymus nuo trynių, padėkite gilų dubenį ant stalo ir kiaušinius muškite tiesiai į ranką, laikydami ją virš indo. Baltymai tekės žemyn per pirštus. Paruoštą sniego baltumo biskvitą geriau papuoškite uogomis, kad būtų kontrastingas. Tačiau galite parodyti fantaziją ir sugalvoti savo dekoravimo variantą.
Žingsnis 1
Išplakite baltymus, suberkite druską ir maišykite apie 5 minutes. Plakite tol, kol šiek tiek suputos
Žingsnis 2
Toliau ruoškite tešlą. Tam į mišinį įberkite pusę nurodyto cukraus pudros kiekio, citrinos rūgšties ir vanilino. Plakite 5-7 minutes, kol susidarys minkštos, standžios viršūnės. Išplakti baltymai neturi tekėti.
Žingsnis 3
Suberkite kitą pusę cukraus pudros. Maišykite mentele nuo apačios iki viršaus. Įmaišykite miltus.
Žingsnis 4
Pereikite prie paskutinio baltyminio sausainio paruošimo etapo. Įdėkite tešlą į formą, porą kartų stuktelėkite ją į stalą, kad pašalintumėte oro burbuliukus. Siųskite į orkaitę ir kepkite 25 minutes. Kad paruoštas sausainis būtų gražus, iškart po kepimo apverskite jį į dubenį tiesiai formoje. Palaukite, kol atvės, ir tik tada išimkite.
Kategorijos