Publikavimo data: 2024-02-04
Erdvus sausainis receptas
Norint paruošti orinį sausainį tortui, reikės standartinio produktų rinkinio ir paprastos 18 cm skersmens kepimo formos. Biskvitas iš orkaitės, paruoštas namuose, gaunasi aukštas. Todėl jį galima supjaustyti ir naudoti kaip pyragą arba iš karto patiekti prie arbatos. Šį paprastą receptą naudosite dažnai. Viskas dėl to, kad biskvitas ruošiamas tik iš trijų ingredientų, tačiau skoniu nenusileidžia sudėtingiems desertams.
Žingsnis 1
Persijokite miltus per sietelį 3-5 kartus. Kiaušinius nuplaukite vandeniu su muilu ir gerai nusausinkite. Atskirkite baltymus nuo trynių. Norėdami tai padaryti, perskelkite kiaušinį per pusę virš dubens ir supilkite trynį iš vienos pusės į kitą. Taip baltymai patys išsiskirs. Formos dugną išklokite pergamentu, šonus patepkite sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paruoškite maišytuvą.
Žingsnis 2
Biskvitas turi būti purus, nes kiaušiniai turi būti tinkamos konsistencijos. Trynius suplakite šakute, kad būtų vientisi. Baltymus plakite atskirame dubenyje mikseriu apie 5 minutes, kol lengvai suputos. Mikserio mentės turi būti idealiai švarios ir sausos.
Žingsnis 3
Plakite baltymus, kol masė taps tiršta ir tiršta. Kaip tai padaryti? Toliau plakite baltymus ir palaipsniui įmaišykite cukrų.
Žingsnis 4
Kad pyrago plutelės taptų puresnės ir skanesnės, atsargiai sumaišykite kiaušinių baltymų ir trynių mišinius. Neišjunkite maišytuvo, tik sumažinkite greitį.
Žingsnis 5
Palaipsniui suberkite miltus. Pagal šį oro sausainių receptą miltus pilkite po truputį, mentele maišydami iš apačios į viršų.
Žingsnis 6
Baigti ruošti sausainius namuose. Šaukštu sukrėskite tešlą į formą ir 30 minučių pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 7
Paprasto sausainio patiekimas gali būti dar įspūdingesnis. Tam naudokite cukraus pudrą. Nedidelį kiekį šio ingrediento užbarstykite ant viso sausainio paviršiaus. Supjaustykite desertą vienodo dydžio gabalėliais.
Kategorijos