Publikavimo data: 2024-02-02
Kakavos sausainiai receptas
Paprastas sausainių receptas, į kurio tešlą įmaišyta kakavos miltelių, leis greitai paruošti gardų desertą visai šeimai. Į receptą įeina tik keli ingredientai, kurių visada rasite namuose. Jei norite, biskvitą galite papuošti šviežiomis uogomis arba konservuotais vaisiais, į tešlą įberti cinamono arba šafrano, kad skonis būtų pikantiškesnis.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus ingredientus ir darbinį paviršių. Kiaušinius ir sviestą iš šaldytuvo išimkite likus 30 minučių iki kepimo. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ⁰C temperatūros.
Žingsnis 2
Atskirkite baltymus nuo trynių. Trynius sudėkite į atskirą dubenį, o baltymus - į aukštą ąsotį. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki standžių putų.
Žingsnis 3
Tuomet sudėkite trynius į baltymus ir sumaišykite ingredientus iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Giliame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, cukrų, druską ir kakavą.
Žingsnis 5
Į kiaušinius įmaišykite sausų ingredientų mišinį. Sumaišykite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Kepimo formą ištepkite minkštu sviestu. Supilkite tešlą į formą. Kepkite orkaitėje 30-40 min. 180 ⁰C temperatūroje.Biskvito paruošimą patikrinkite dantų krapštuku: pradurkite biskvitą, jei dantų krapštukas išlenda sausas, biskvitas paruoštas.
Žingsnis 7
Leiskite sausainiams šiek tiek atvėsti ir išimkite juos iš formos. Biskvito paviršių papuoškite cukraus pudra. Gero apetito!
Žingsnis 8
Paruoštą sausainį papuoškite graikiniais riešutais ir šokolado užpilu.
Kategorijos