Publikavimo data: 2024-02-04
Medaus sausainiai receptas
Paruošti purų medaus biskvitą nėra sunku. Jis bus desertas prie arbatos arba medaus pyrago pagrindas. Biskvitą galima supjaustyti ir pertepti grietine arba patiekti tiesiog taip, apibarstytą cukraus pudra ir smulkintais riešutais. Šis receptas ypatingas tuo, kad prieš kepant medų reikia šiek tiek pavirti. Dėl to biskvito beveik neįmanoma atskirti nuo tradiciškai medui kepamų pyragų. Medaus biskvitas kepamas orkaitėje 20-22 cm skersmens formoje.
Žingsnis 1
Kiaušinius nuplaukite ir nusausinkite rankšluosčiu. Persijokite miltus per sietelį. Paruoškite medų. Tam jį supilkite į puodą aukštais kraštais ir pastatykite ant ugnies. Kai jis įkaista ir atsiranda putų, suberkite sodą. Norėdami užgesinti sodą, į atskirą švarų dubenį supilkite nurodytą kiekį citrinos sulčių arba acto. Mišinį virkite apie 5 minutes, kol atsiras rudų dryžių. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Formą išklokite pergamentu. Šonus patepkite augaliniu aliejumi. Paruoškite maišytuvą.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti medaus sausainių tešlą. Atskirkite trynius nuo baltymų. Į atskirą dubenį sudėkite baltymus ir pusę cukraus. Plakite, kol baltymai taps purūs ir tiršti. Baltymus plakite mikseriu, kad procesas vyktų greičiau.
Žingsnis 3
Toliau ruoškite biskvitą su medumi tortui. Tam išplakite trynius mikseriu iki putų ir suberkite kitą pusę cukraus. Į mišinį įmaišykite pusę paruoštų baltymų. Švelniai išmaišykite.
Žingsnis 4
Pereikite prie kito medaus pyrago tešlos ruošimo etapo. Į trynius suberkite miltus. Išmaišę supilkite medų, o tada likusius baltymus.
Žingsnis 5
Supilkite tešlą į formą. Pašaukite į orkaitę 30 min. Pirmąsias 20 min. neatidarykite orkaitės, kad tešla gerai pakiltų. Biskvitą patiekite atšaldytą. Jei viską atliksite tiksliai pagal receptą, desertas bus sultingas ir skanus.
Žingsnis 6
Paruoštą biskvitą naudokite pyragui ruošti arba patiekite atskirai. Tradiciškai sausainiai apibarstomi cukraus pudra. Taip kepiniai tampa išvaizdesni ir gražesni. Medaus sausainius galima apibarstyti cukraus pudra ir apibarstyti smulkintais graikiniais riešutais.
Kategorijos