Publikavimo data: 2024-04-09
Baltymų omletas
Garuose virtas baltyminis omletas - tai patiekalas dietų besilaikantiems ir aktyvų gyvenimo būdą gyvenantiems žmonėms. Baltymų omletą galima kepti keptuvėje arba virti garuose. Virtas garuose baltyminis omletas tinka raumenims atsigauti po intensyvios treniruotės. Be to, keptuvėje keptas baltyminis omletas yra iškrovos patiekalas. Prieš gamindami baltyminį omletą, turite atskirti trynius nuo baltymų. Baltyminio omleto recepte reikalaujama kiaušinių baltymų, pieno ir druskos.
Žingsnis 1
Plaktuvu plakite baltymus, kol jie šiek tiek suputos. Lengvai pagardinkite druska. Supilkite pieną ir vėl suplakite putas.
Žingsnis 2
Paruoškite garuose virtą omletą. Paruoškite garintuvą arba daugiafunkcinę keptuvę. Supilkite kiaušinių masę į formą. Neužpildykite formos iki pat viršaus, nes kepant omletas pakils. Į garintuvą pripilkite vandens. Įdėkite lentyną ir ant jos pastatykite formą su kiaušinių baltymų mišiniu. Uždenkite garintuvą dangčiu. Virkite 15 minučių. Omletą sudėkite į lėkštę, pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos